Nikon odkoupil společnost RED

Nikon odkoupil společnost RED
7. 3. 2024
Sdílet

Dnes byl ohlášen nevídaný krok, který představuje významný milník ve světě digitální kinematografie. Společnost Nikon Corporation (Nikon) oznámila akvizici 100 % společnosti RED.com, LLC (RED). Tato akvizice přemění RED na zcela vlastněnou dceřinou společnost Nikonu na základě Dohody o koupi členského zájmu s jejím zakladatelem, panem Jamesem Jannardem, a současným prezidentem, panem Jarredem Landem, přičemž akvizice je podmíněna splněním určitých závěrečných podmínek.

Od svého založení v roce 2005 byla společnost RED na špici v oblasti digitálních kamer, kdy představila revoluční produkty měnící filmový průmysl, jako původní RED ONE 4K až po špičkový V-RAPTOR [X] se svou vlastní patnetovanou technologií komprese RAW.

Tato dohoda byla dosažena jako výsledek vzájemných přání Nikonu a REDu vyhovět potřebám zákazníků a nabídnout výjimečné parametry z průniku obou firem, které překonají očekávání. Expertíza Nikonu ve vývoji produktů, výjimečná spolehlivost a know-how v zpracování obrazu, stejně jako optická technologie a uživatelské rozhraní společně s vědomostmi REDu v oblasti kinematografických kamer, včetně jedinečné technologie komprese obrazu a color science, umožní vývoj výrazných produktů na trhu profesionálních digitálních kamer.

Nikon využije tuto akvizici k rozšíření rychle rostoucího trhu profesionálních digitálních kinematografických kamer kde se dosud neprosadila výraznějším produktem, stavějíc na obchodních základech a sítích obou společností, a slibuje vzrušující budoucnost vývoje produktů, která bude nadále posouvat hranice možného ve filmové a video produkci.